PONIEDZIAŁEK: 09.06.2025
Śniadanie :
pieczywo mieszane z masłem (mąka pszenna, razowe, ,woda, sól, drożdże ,olej rzepakowy)A(mleko, gluten ), szynka konserwowa, serek puszysty śmietankowy A(nabiał) , kawa zbożowa słodzone miodem A( miód, nabiał), sałata, ogórek , pomidor
II Śniadanie :
woda, jabłko, marchewka do chrupania
Obiad:
zupa kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem A(seler) (kapusta świeża, włoszczyzna, ćwiartka drobiowa, ziemniaki, koperek, sól ,pieprz) Makaron ze świeżymi truskawkami polane jogurtem naturalnym A( gluten, nabiał) (makaron z mąki durum, jogurt naturalny ,truskawki, sól, cukier ), Kompot owocowy bez cukru ( owoce mrożone)
Podwieczorek:
zapiekanka z bułki paryskiej z szynką ,pomidorem i serem żółtym A(nabiał, gluten) , herbata malinowa z miodem A(miód)
WTOREK : 10.06.25
Śniadanie :
pieczywo mieszane z masłem (mąka pszenna, razowa ,woda, sól, drożdże ,olej rzepakowy) A(mleko, gluten), Humus z białej fasoli (wyrób własny)( biała fasola, cebulka prażona, sól, pieprz), schab kopcony, herbata z cytryną słodzone miodem A(miód), sałata, ogórek , pomidor
II Śniadanie :
woda, arbuz, papryka czerwona do chrupania
Obiad:
zupa krupnik z kaszą jęczmienną A(seler) ( kasza jęczmienna, włoszczyzna, ziemniaki, skrzydła z indyka, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk,)Pulpet drobiowy w sosie pomidorowym A( gluten,jajka) ( filet drobiowy, mąka pszenna, cebula, przecier pomidorowy, sól, pieprz), ziemniaki, kalafior na parze okraszony zasmażką A(nabiał, gluten), Kompot owocowy
Podwieczorek:
kisiel wiśniowy z polewą jogurtową (wiśnie, mąka ziemniaczana, cukier, jogurt naturalny) A(nabiał), wafle kukurydziane
ŚRODA 11.06.25
Śniadanie :
pieczywo mieszane (mąka pszenna, woda, sól, drożdże, olej rzepakowy) z masłem (82% tłuszczu)A(mleko, gluten), szynka drobiowa, dżem owocowy, zupa mleczna( płatki ryżowe) słodzona miodem A(miód, nabiał) ,sałata, pomidor, ogórek
II Śniadanie:
woda, gruszka, marchewka do chrupania,
Obiad:
zupa bulion z zacierką A(seler , gluten)( włoszczyzna, mięso z indyka, makaron zacierka , sól, pieprz, liść laurowy ,ziele angielskie )kartacze z mięsem ( ziemniaki, mięso z szynki wieprzowe, mąka pszenna, włoszczyzna, sól niskosodowa), surówka z kapusty białej skropiona olejem rzepakowym A(gluten) Kompot owocowy bez cukru ( mrożone owoce)
Podwieczorek :
ciasto drożdżówka z rabarbarem (wyrób własny) A(nabiał, jajka ,gluten) (rabarbar świeży, mąka pszenna, mleko, drożdże świeże, masło ,cukier,jajka), mleko A(nabiał)
CZWARTEK : 12.06.25
Śniadanie :
pieczywo mieszane (mąka pszenna, woda, sól, drożdże, olej rzepakowy) z masłem (82% tłuszczu)A(mleko, gluten),, pasta z sera białego (wyrób własny) (twaróg półtłusty, cukier, jogurt naturalny), polędwica sopocka, kawa inka słodzona miodem A(miód, nabiał),sałata, pomidor, ogórek
II Śniadanie:
woda, jabłko, ogórek świeży do chrupania,
Obiad:
zupa żurek na białej kiełbasie A(seler, gluten, nabiał ) (żur, ziemniaki, włoszczyzna, ćwiartki drobiowe, sól, pieprz, liść laurowy ,ziele angielskie ) duszone bitki schabowe w sosie własnym A( gluten )( schab wieprzowy, mąka pszenna, sól niskosodowa, pieprz, cebula, czosnek, olej rzepakowy), kasza gryczana, surówka z buraczków Kompot owocowy bez cukru ( mrożone owoce)
Podwieczorek :
płatki czekoladowe z mlekiem A(nabiał), świeże truskawki
PIATEK 13.06.25
Śniadanie :
pieczywo mieszane (mąka pszenna, woda, sól, drożdże, olej rzepakowy) z masłem (82% tłuszczu)A(mleko, gluten),ser żółty A(nabiał), dżem owocowy, zupa mleczna( płatki górskie) słodzona miodem A(nabiał, miód) ,sałata, pomidor, ogórek
II Śniadanie:
woda, arbuz, biała rzodkiew do chrupania,
Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem A(seler,gluten,nabiał)( passata pomidorowa, włoszczyzna, makaron kolanko, masło, sól, pieprz ,liść laurowy, ziele angielskie) paluszki rybne A(dorsz, gluten, jajko)( filet z dorsza, jajka, bułka tarta,przyprawy, olej rzepakowy), Ziemniaki, marchewka zasmażana A(nabiał) Kompot owocowy bez cukru ( mrożone owoce)
Podwieczorek :
kaszka manna z polewą malinową (wyrób własny) A(nabiał, gluten)( mleko, kasza manna, cukier waniliowy, malinki)